Съобщиха важна новина от сърцето на Европа.Снощи е бил постигнат компромис

...
Съобщиха важна новина от сърцето на Европа.Снощи е бил постигнат компромис
Коментари Харесай

Постигнат е компромис с Унгария за деблокиране на помощта на Европейския съюз за Украйна

Съобщиха важна новина от сърцето на Европа.

Снощи е бил реализиран компромис за разпределяне на европейски средства за Унгария, което направи допустимо премахването на запасите на Будапеща по отношение на отпущането на макрофинансова помощ от 18 милиарда евро за Украйна през 2023 година, заяви чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз, представено от Франс прес.

„ Постоянните представители на страните членки на Европейски Съюз гласоподаваха по принцип помощ от 18 милиарда евро за Украйна, най-малък налог от 15 % за огромните компании, утвърждението на Плана за възобновяване на Унгария и съглашение за условия ", уточни чешкото председателство в своя акаунт в Туитър.

„ Пакетът ще бъде доказан с писмена процедура ", посочи чешкото председателство. Процедурата ще бъде задействана в сряда, сподели дипломатически източник.

Унгарският министър председател Виктор Орбан отхвърли да даде единодушието на Унгария за даване на тази макрофинансова помощ на Украйна, в случай че унгарският проект за възобновяване и кохезионните фондове, планувани за неговата страна, бъдат блокирани от нейните сътрудници, написа cross.bg.

Будапеща отхвърляше също да даде единодушието си за най-малък налог от 15 % за огромните компании.

Постигнатото нощес съглашение е фактическо дезавуиране за Европейската комисия, която предложи заледяване на 7,5 милиарда евро от еврофондовете, предопределени за Унгария, считайки, че последните промени, признати от Будапеща за битка с корупцията, към момента не са задоволителни.

Изплащането на 5,8 милиарда евро от проекта за икономическо възобновяване, показан от Будапеща, също беше спряно до използването на промени в региона на върховенството на закона.

Държавите членки са взели поради последните ограничения, признати в сряда от унгарския парламент за осъществяване на изискванията, наложени на Унгария.

Постигнатият нощес компромис понижава замразените европейски средства до 6,3 милиарда евро, с цел да накара Будапеща да извърши ограниченията, изисквани от нейните сътрудници, уточни дипломатически източник.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР